Hamšík po výhre nad Cagliari: "Úspešná generálka na Chelsea"

12.03.2012 Celý región

Neapol 12. marca (TASR) - Už svoj siedmy gól v prebiehajúcej sezóne talianskej Serie A strelil kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík, ktorým v piatkovej predohrávke 28. kola otvoril skóre zápasu s Cagliari. SSC Neapol aj jeho zásluhou zvíťazil nad súperom zo Sardínie "tenisovým" výsledkom 6:3 a dobre sa naladil na stredajší odvetný zápas osemfinále Ligy majstrov. V ňom majú zverenci trénera Waltera Mazzarriho solídne vyhliadky, keď doma zdolali londýnsku Chelsea 3:1 a na Stamford Bridge sa budú biť o postup.

"Bol to skvelý zápas, dali sme šesť gólov. Je super, že sme pokračovali vo víťaznom ťažení. Bol to náš piaty plný zápis v Serii A za sebou," povedal Hamšík pre svoju oficiálnu internetovú stránku. Už v 10. minúte otvoril 24-ročný odchovanec Jupie Podlavice a bývalý hráč Slovana Bratislava i Brescie Calcio skóre. "Posunul som si loptu a vystrelil z dvadsiatich metrov. Nebola to silná strela, ale dobre umiestnená," opísal Hamšík svoj posledný presný zásah.

Slovenského stredopoliara potešila aj skutočnosť, že gólovo sa presadil jeho švagor Walter Gargano. "Trošku sme ho naťahovali, že on dá v zápase vždy náš piaty gól. Tak to bolo proti Cagliari, ako aj v decembrovom zápase proti FC Janov," usmieval sa Hamšík, ktorý za skandovaného potlesku divákov opúšťal ihrisko v 63. minúte. "Bola to úspešná generálka na duel na ihrisku Chelsea. Tešíme sa na odvetu v Londýne," dodala na záver neapolská sedemnástka.
 

Vyberte región